Arhiv avtorja objav

Klavdija Brolih v časopisu Sotočja

V majski številki revije Sotočje je bil objavljen članek o Klavdiji Brolih (revija podjetja Sodexo v katerem je zaposlena). Pod rubriko “Kadri” je bil z njo opravljen intervju in ker je govor o njenem hobiju (igranje v dramski skupini Hotimir), ga objavljamo tudi tukaj.

SOTOČJE_41-2014, Kadri

Klavidja Brolih
Koliko časa ste zaposleni v Sodexu in kakšno je vaše delovno mesto?

Sem Klavdija Brolih in v Sodexu delam Moje delovno mesto je na lokaciji Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole v Kranju.

slika_1 V prostem času imate zelo zanimiv hobi. Nam lahko kaj več poveste o njem?

V prostem času, kar ga že ostane, se ukvarjam z amaterskim igranjem v vaški dramski skupini Hotimir.

Kolikokrat na teden se dobite z vašo dramsko skupino na vajah?

Z vajami ponavadi začnemo marca, imamo pa jih enkrat na teden.

Koliko članov šteje vaše društvo?

V skupini nas je 10. Vsako leto poleg drugih aktivnosti pripravimo tudi igro na vaško tematiko. Včasih si malo sposodimo župana, kritiziramo vaško skupnost – no, kar je pač aktualno. Tekst za igro ponavadi spiše domačin, ki je tudi predsednik KUD-a.

Koliko predstav letno pripravite in kje se predvajajo?

Eno predstavo pripravimo, ki ima potem dve do tri ponovitvi.

Na katere vloge ste najbolj ponosni?

Ker sem po naravi »dobrovoljčica«, največkrat dobim tudi vlogo, ki mi je pisana na kožo. V letošnji igri sem tajnica direktorja fakultete. Najbolj všeč pa mi je bila lanska igra Šranga, saj sem lahko po 20 letih še enkrat doživela čar kmečke poroke.

slika_2 Katero igro pripravljate trenutno? Kdaj bo predvajana in kje, če se kdo od naših bralcev odloči in pride na predstavo?

Letošnja igra je že 6 v vrsti in sicer z aktualnim naslovom Diplomska naloga. Govori o tem, kako v današnjih časih po najlažji poti priti do diplome. Premiero igre imamo vedno na vaški praznik, prvo soboto v septembru, na prostem ob reki Kokri. Z obiskom igre smo vedno zadovoljni, saj nas ljudje pridejo z zanimanjem pogledat, večina zaradi igre, nekaj pa tudi zato, ker imamo po igri vedno veselico s pogostitvijo.

Imate tudi družino. Kako vas vaši družinski člani podpirajo pri vašem hobiju?

Sem mama treh otrok, najstarejši Jaka že drugo leto študira, mlajši Gašper letos končuje srednjo šolo, naša scrkljanka Jerca pa končuje drugi razred. Poleg službe in šole pa vsi pomagamo atiju doma na kmetiji.

Brez komentarja


Pustna povorka

pust

V torek, 4. marca 2014, ob 17:30 vas vabimo, da se nam pridružite, ko bomo v PUSTNI POVORKI krenili skozi vas.

Zberemo se pred Domom vaščanov in gasilcev Hotemaže. Povorko bomo sklenili s kresnim ognjem na običajnem mestu. Pokrepčali se bomo z dobrotami, ki jih boste prinesli s seboj.

Vabljeni vsi, še posebej pa maske in ljudje dobre volje.

V dnevih pred pustnim torkom bodo otroci zbirali »material« za kres. V kolikor imate odveč kaj primernega za na ogenj, lahko pripravite.

KUD HOTIMIR

Brez komentarja


Praznik Hotemaž 2013

Vabljeni, da se udeležite letošnjega praznovanja v Hotemažah. Tokrat se bo zvrstilo kar nekaj dogodkov:

  • Začeli bomo v soboto 7. septembra ob 16. uri z otvoritvijo prenovljenega Vaško-gasilskega doma, sledila bo slovesnost ob 60. letnici delovanja PGD Hotemaže in nato še zabava z ansamblom TRIO PROJEKT.
  • V nedeljo, 8. septembra 2013 pa ste tudi ob 16. uri vabljeni na domačo gledališko predstavo Fršlus v izvedbi KUD Hotimir.

Vse prireditve bodo pred Vaško-gasilskim domom.

praznik Hotemaž 2013-vabilo

Brez komentarjaSetPageWidth